AZ opnieuw in zak en as: "Het is oliedom, dit mag niet"

AZ opnieuw in zak en as: "Het is oliedom, dit mag niet"

17 oktober 2020 – Weer ging het mis voor AZ. Voor de derde speelronde op rij gaf de Alkmaarse formatie tegen VVV-Venlo een voorsprong van ten minste twee doelpunten weg. Arne Slot en Calvin Stengs vinden het onbegrijpelijk dat de zege weer niet werd binnengehaald.AZ speelde zaterdag voor de vierde keer in vier wedstrijden gelijk. Drie weken geleden lieten de Alkmaarders Fortuna Sittard na een 1-3 voorsprong terugkomen tot 3-3. Een week later gaf AZ op bezoek bij Sparta Rotterdam zelfs een 0-4 voorsprong weg. Tegen VVV-Venlo stond het vijf minuten voor tijd nog 2-0, maar toch ging het weer mis voor het team van trainer Slot.

"We spelen ze helemaal overhoop. Er is niks aan de hand, totdat we een overtreding maken op een ontzettend domme plek", doelt Slot in gesprek met de NOS op de overtreding van Jonas Svensson, die rood kreeg voor een tackle op Joshua John. "Het is niet voor het eerst dit seizoen dat dit gebeurt. Met een 2-0 voorsprong moet je niet op deze manier een duel inglijden."

"Het is oliedom", baalt Stengs van het weggeven van de zeker lijkende overwinning. "Dat het ons weer overkomt, dat mag niet. Iedereen weet wel dat dit niet kan. We moeten niet meer zulke domme overtredingen maken en zo makkelijk goals weggeven. Dat kan gewoon niet."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 27 oktober 2020

  2. maandag 26 oktober 2020