Manchester United komt met schrik vrij op St James' Park

17 oktober 2020, 23:10

Manchester United is zaterdagavond ontsnapt aan nieuw puntenverlies. Dankzij late doelpunten van Bruno Fernandes, Aaron Wan-Bissaka en Marcus Rashford haalde de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer opgelucht adem. De wedstrijd op St James' Park eindigde in 1-4.

Een broodnodige zege voor Manchester United, dat het seizoen teleurstellend is begonnen. Twee weken geleden blameerden The Red Devils zich nog met een 1-6 nederlaag tegen Tottenham Hotspur. Solskjaer had het schaamrood op de kaken toen hij twee weken geleden na het ongekende pak slaag de Engelse pers te woord stond. De Noorse manager sprak van zijn ergste dag als trainer tot nu toe. Ten opzichte van de afgang in Manchester besloot Solskjaer zaterdag enkele wijzigingen door te voeren, maar voor Donny van de Beek zat er weer geen basisplaats in.

Vanaf de bank zag de Nederlandse middenvelder hoe Manchester United dramatisch aan de wedstrijd begon. Al na twee minuten stond het 1-0. Luke Shaw was de schlemiel en werkte een lage voorzet van Newcastle United per ongeluk in zijn eigen doel. Manchester United kon direct in de achtervolging en kwam al na twintig minuten op gelijke hoogte. Nadat een doelpunt van Fernandes was afgekeurde, haalde de veelbesproken Harry Maguire zijn gram door de 1-1 binnen te koppen.

In de jacht op de voorsprong kreeg Manchester United na een uur een strafschop. Normaal gesproken een koud kunstje voor penaltyspecialist Fernandes, maar de inzet van de Portugees werd gekeerd door doelman Karl Darlow. In de slotfase kregen de bezoekers alsnog loon naar werken. Van de Beek, een kwartier voor tijd ingevallen, leidde de aanval in die tot de 1-2 leidde. Fernandes revancheerde zich voor zijn gemiste strafschop en bleek de reddende engel. Toen Newcastle United in de laatste minuten alles of niets speelde, prikte United er via Wan-Bissaka en Rashford nog twee bij.

Manchester United stijgt door de overwinning naar de veertiende plaats met zes punten uit veertien duels. Dinsdag treedt de Engelse grootmacht in de Champions League aan tegen Paris Saint-Germain.