Koeman loopt eerste Barça-nederlaag op tegen Getafe

17 oktober 2020, 23:12

Ronald Koeman is met FC Barcelona tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. Getafe CF was zaterdagavond met 1-0 te sterk. Een benutte penalty was voor de thuisploeg genoeg voor de overwinning.

Barcelona begon aan de wedstrijd met Frenkie de Jong en Sergiño Dest in de basis. Laatstgenoemde mocht als linksback beginnen door de hamstringblessure van Jordi Alba. De talentvolle verdediger had zijn basisdebuut ongetwijfeld anders voor zich gezien, maar net als met Ajax in de Europa League lukte het hem ook met Barça niet om het stugge Getafe te verslaan. In de slotfase pakte Dest bovendien nog geel, toen hij een tegenaanval van de tegenstander probeerde te voorkomen.

Voor Frenkie de Jong was een negatieve hoofdrol weggelegd. Tien minuten na rust werkte hij in een poging de bal te onderscheppen Djene Dakonam naar de grond, wat Getafe een strafschop opleverde. Jaime Mata schoot keurig in de linkerhoek en zette zijn ploeg op voorsprong. Barcelona slaagde er niet in daarvan te herstellen. De Catalanen hadden veel balbezit, maar wisten daar te weinig mee te doen. Slechts één keer schoot de ploeg van Ronald Koeman op doel.

Eerder op de avond wist ook Real Madrid niet te winnen in een thuiswedstrijd tegen Cádiz. Barcelona had bij winst over de aartsrivaal heengegaan op de ranglijst, maar staat na de nederlaag slechts negende met zeven punten. Wel heeft de ploeg van Koeman nog een wedstrijd tegoed. Getafe komt na een goede seizoensstart op de tweede plaats te staan. De ploeg heeft evenveel punten als Real Madrid, maar scoorde één doelpunt minder.

Volgende week treffen Barcelona en Real Madrid elkaar in de eerste El Classico van het seizoen. Op zondag 24 oktober trappen de ploegen om 16:00 uur af op Camp Nou.