Negatieve hoofdrol voor debutant Chiesa bij puntverlies Juventus

17 oktober 2020, 22:45

FC Crotone is zaterdagavond een te grote horde gebleken voor Juventus. De Scudetto-houder kwam - zonder de positief geteste Ronaldo - in Stadio Ezio Scida niet verder dan een gelijkspel (1-1). Voor FC Crotone, dat als hekkensluiter aan de wedstrijd begon, was het het eerste punt van het seizoen.

Vanaf elf meter zorgde spits Simy na twaalf minuten spelen voor een verrassende voorsprong voor FC Crotone - dat ook Ajax-miskoop Lisandro Magallan op het veld had staan. Een kleine tien minuten mocht de promovendus van de voorsprong genieten. Daarna stuurde Dejan Kulusevski met een steekbal debutant Federico Chiesa richting de achterlijn. Chiesa gaf vervolgens perfect voor, waardoor Álvaro Morata de gelijkmaker kon binnentikken.

Voor Chiesa werd het een debuut met twee gezichten. Zo'n veertig minuten na zijn assist zorgde hij dat zijn debuut niet langer dan een uur zou duren. De rechtervleugelspeler kwam er te hard in bij Luca Cigarini en moest met rood het veld verlaten. Met tien man moest Juventus vervolgens op zoek naar de winnende treffer.

Die leek de ploeg gevonden te hebben in de 76e minuut, toen opnieuw Morata zich goed voor het doel positioneerde om een voorzet tot goal te verwerken. Het feestje werd echter verstierd door de VAR, die concludeerde dat de Spanjaard een milimeter buitenspel stond.

Zo verloor Juventus voor de tweede keer dit seizoen punten (eerder een 2-2 gelijkspel tegen AS Roma). Het zag concurrent AC Milan, dat eerder op de avond de Milanese derby wist te winnen, verder uitlopen. Juventus staat na vier wedstrijden op de vijfde plaats en moet naast Milan ook Atalanta Bergamo, Napoli en Sassuolo voor zich dulden.