RKC boekt eerste overwinning tegen inspiratieloos Heracles

RKC boekt eerste overwinning tegen inspiratieloos Heracles

17 oktober 2020 – RKC Waalwijk heeft zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Door een droge knal van verdediger Saïd Bakari en een gestopte strafschop door Kostas Lamprou werd er met 0-1 gewonnen in het Erve Asito van Heracles Almelo. In een slechte eerste helft had Heracles de grootste moeite om een gaatje te vinden in de Brabantse defensie. Ondanks het vele balbezit kon de ploeg van Wormuth vrijwel niets creëren. Uit het niets viel aan de andere kant uiteindelijk wel de openingstreffer. Verdediger Bakari werd gevonden aan de rechterkant en knalde de bal van randje zestien met een droge uithaal in de verre hoek. Onderweg werd zijn inzet nog wel licht aangeraakt, waardoor sluitpost Brouwer kansloos was. Na de achterstand begon Heracles steeds meer aan te dringen en kreeg het van debutant scheidsrechter Jannick van der Laan zelfs een strafschop. Met een ietwat ongelukkige actie van RKC-verdediger Luuk Wouters ging Van der Water naar de grond. Rai Vloet mocht aanleggen voor de 1-1, maar doelman Kostas Lamprou keerde het schot van Vloet uitstekend.

Het stroperige positiespel van Heracles was ook na rust zichtbaar. Controleur Orestis Kiomourtzoglou kon het spel amper versnellen, waardoor de organisatie van RKC makkelijk standhield. Wormuths team was dan wel op jacht naar de gelijkmaker, maar de voorspelbaarheid en plichtmatigheid in het team zorgde dat Heracles nauwelijks gevaarlijk werd. Delano Burgzorg was met een afstandschot nog het dichtst bij de 1-1, maar zijn poging eindigde op de lat. Bij RKC viel twintig minuten voor tijd Ola John nog in. De 28-jarige aanvaller sleepte samen met zijn teamgenoten de wedstrijd over de streep. Daardoor pakten de Brabanders de eerste zege van het seizoen.

De afgelaste wedstrijd tussen RKC en PEC Zwolle wordt komende woensdag ingehaald. De zondag erop speelt de ploeg van Grim thuis tegen Feyenoord. Heracles moet zich diezelfde zondag zien te herpakken op het Kasteel bij Sparta Rotterdam.

Opstellingen en beoordelingen*:
Heracles Almelo: Michael Brouwer 6; Noah Fadiga 5 (50. Tim Breukers 5), Robin Pröpper 5, Mats Knoester 5, Jeff Hardeveld 5.5; Orestis Kiomourtzoglou 5, Teun Bijleveld 6.5, Rai Vloet 5 (67. Adrian Szöke); Sylvester van der Water 5.5 (87. Kasper Lunding –), Sinan Bakis 4 (87. Luca de la Torre –), Delano Burgzorg 5.5 (87. Jeremy Cijntje –)

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 7; Saïd Bakari 7, Ahmed Touba 6, Melle Meulensteen 6, Luuk Wouters 5; Nicolás Olsak 6, Anas Tahiri 6.5 (87. Ayman Azhil –), Vurnon Anita 6; Cyril Ngonge 7 (56. Morad El Haddouti), Vitalie Damascan 5 (71. Ola John –), Sylla Sow 6 (71. Richard van de Venne –)

Man of the match: Saïd Bakari
*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 27 oktober 2020

  2. maandag 26 oktober 2020