Tandem Lewandowski-Müller velt Arminia Bielefeld

Tandem Lewandowski-Müller velt Arminia Bielefeld

17 oktober 2020 – Bayern München heeft Arminia Bielefeld zaterdagavond met ruime cijfers verslagen. De wedstrijd in de SchücoArena eindigde in 1-4. Robert Lewandowski en Thomas Müller namen de volledige doelpuntenproductie van de bezoekers voor hun rekening. PSV-huurling Ritsu Doan redde de eer voor de promovendus.Spannend was het geen moment in Bielefeld. Al na acht minuten maakte Müller de eerste van de avond. De Duitser probeerde de bal eerst nog terug te leggen in Kingsley Coman, maar kreeg via een Arminia-been de bal terug. In tweede eerste instantie besloot hij voor eigen kansen te gaan, wat de 0-1 opleverde. Ruim een kwartier later verdubbelde doelpuntenkannon Lewandowski de marge door uit stand de bal hard in de korte hoek te schieten.

Nog voor rust maakte Lewandowski ook zijn zevende competitiedoelpunt in vier wedstrijden door via een verdediger van Arminia Bielefeld de bal langs doelman Stefan Ortega te schieten. Mike van der Hoorn, die in de basis startte bij de thuisploeg, kon niet veel meer doen dan toekijken hoe de Poolse spits weer toesloeg.

Müller maakte er vroeg in de tweede helft zelfs 0-4 van, waardoor hij net als Lewandowski op twee doelpunten kwam te staan. Daarna nam de kampioen van Duitsland de voet van het gaspedaal, wat Arminia Bielefeld in de gelegenheid stelde om wat terug te doen. De van PSV gehuurde Doan krulde de bal langs Manuel Neuer en scoorde zo zijn eerste doelpunt in Duitse dienst. Een kwartier voor tijd kreeg Corentin Tolisso nog rood, maar ook met een man meer zat een comeback er niet in voor de thuisploeg.

Door de zege stijgt Bayern naar de tweede plaats in de Bundesliga. RB Leipzig, dat eerder op de dag won van FC Augsburg (0-2), heeft één punt meer.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 27 oktober 2020

  2. maandag 26 oktober 2020