PEC Zwolle
0 – 0
Willem II
SC Heerenveen
2 – 0
FC Emmen

Real Madrid laat zich op eigen terrein verrassen door Cádiz

Real Madrid laat zich op eigen terrein verrassen door Cádiz

17 oktober 2020 – De Spaanse promovendus Cádiz heeft Real Madrid zaterdagavond getrakteerd op een verrassende nederlaag. Op eigen terrein ging de regerend landskampioen met 0-1 onderuit. De Koninklijke behoudt ondanks de nederlaag voorlopig de koppositie, maar kan later op de avond van de troon worden gestoten door FC Barcelona.Real Madrid werd na twee minuten al gewaarschuwd door Cádiz. Ervaren rot Álvaro Negredo schoot de bal langs Thibaut Courtois richting doel, maar op de doellijn voorkwam Sergio Ramos dat de thuisploeg vroeg op achterstand kwam. De aanvoerder van de Madrilenen kon even later niet voorkomen dat Cádiz alsnog op 0-1 kwam. Anthony Lozano wipte de bal met succes over Courtois heen.

Ondanks dat Real Madrid voldoende tijd had om zich van de achterstand te herstellen, lukte het de thuisploeg niet om de Cádiz-muur te beslechten. Tot veel uitgespeelde kansen kwam het team van trainer Zinedine Zidane niet in het Estadio Alfredo Di Stéfano. Daar speelt de Madrileense club op dit moment zijn wedstrijden omdat het het Santiago Bernabéu wordt gerenoveerd. Extra domper voor Real Madrid was het uitvallen van Sergio Ramos, die na een helft de strijd moest staken.

Real Madrid blijft door de nederlaag op tien punten staan en deelt nu de koppositie met Granada en Cádiz. FC Barcelona heeft drie punten minder, maar twee wedstrijden minder gespeeld. Vanavond komt de club van trainer Ronald Koeman in actie tegen Getafe.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 oktober 2020

  2. vrijdag 23 oktober 2020