Ibrahimovic na quarantaine direct beslissend in Milanese derby

17 oktober 2020, 20:00

AC Milan heeft voor het eerst sinds 31 januari 2016 de Milanese derby weten te winnen. De wedstrijd tegen Internazionale eindigde in 1-2, een stand die binnen een halfuur al was bereikt. Zlatan Ibrahimovic was bij AC Milan goed voor beide doelpunten.

Bij AC Milan stond Ibrahimovic voor het eerst sinds bijna een maand weer aan de aftrap. De spits werd positief getest op het coronavirus en moest door zijn quarantaine vier wedstrijden via de tv bekijken. Bij zijn rentree liet hij direct zien wat zijn ploeg in die wedstrijden gemist heeft: al na iets meer dan een kwartier stond de naam van de Zweed twee keer op het scoreformulier. Na twaalf minuten spelen schoot hij een penalty - via de rebound  - raak. Kort daarop volgde zijn tweede: een intikker na een goede voorzet van Rafael Leão.

Na een klein halfuur deed Romelu Lukaku iets terug namens de thuisploeg. Een voorzet van Ivan Perisic werd door Donnarumma aangeraakt, waardoor de Belg de bal perfect voor zijn voeten kreeg. Met links tikte hij de aansluitingstreffer simpel binnen. Na rust werd er door beide ploegen gestreden en kreeg Inter nog enkele grote kansen op de gelijkmaker. Deze viel echter niet meer en dus won Milan voor het eerst sinds lange tijd van de rivaal.

AC Milan is na de overwinning nog steeds de enige nog ongeslagen ploeg in de Serie A. Bologna, Crotone en Spezia werden voor Inter al over de knie gelegd. Inter staat zesde met zeven punten. De ploeg won de eerste wedstrijden van Fiorentina (4-3) en Benevento (2-5) en speelde voor de interlandbreak gelijk tegen Lazio (1-1).

Lazio kansloos onderuit bij Sampdoria

SS Lazio slaagt er voorlopig nog niet in aan te haken bij de top van de Serie A. Na eerder puntverlies tegen achtereenvolgens Atalanta Bergamo (1-4 nederlaag) en Inter (1-1) werd er vanavond met 3-0 verloren van Sampdoria. Fabio Quagliarella, Tommaso Augello en Mikkel Damsgaard maakten drie fraaie doelpunten namens de ploeg van Claudio Ranieri. Overigens moest Lazio topscorer Ciro Immobile missen wegens een schorsing.