Eerste driepunter voor Bosz, Kluivert debuteert met zege

17 oktober 2020, 17:28

Bayer Leverkusen heeft zaterdag na drie gelijke spelen de eerste seizoenszege geboekt. Het team van trainer Peter Bosz won op bezoek bij FSV Mainz 05 met 0-1. RB Leipzig verstevigde met de debuterende Justin Kluivert de koppositie in de Bundesliga door FC Augsburg met 0-2 te verslaan, Borussia Dortmund boekte bij 1899 Hoffenheim een benauwde 0-1 zege.

FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 0-1

In de eerste drie speelrondes bleef Bayer Leverkusen ongeslagen, maar de wedstrijden tegen VfL Wolfsburg (0-0), RB Leipzig (1-1) en VfB Stuttgart (1-1) leverden slechts drie punten op. De manschappen van Bosz maakten zaterdag een sprong op de ranglijst door voor de eerste keer dit seizoen te winnen. Dat deed Leverkusen met Daley Sinkgraven in de basis, terwijl Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius bij de thuisploeg startten.

Lucas Alario maakte na een halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd door op aangeven van Leon Bailey de bal tegen de touwen te koppen. Meer goals vielen niet in Mainz. Wel trok scheidsrechter Bastian Dankert in de slotfase rood. Edmond Tapsoba werd weggestuurd na het neerhalen van een doorgebroken speler, maar de rode kaart werd na inmenging van de VAR vanwege buitenspel teruggedraaid.

FC Augsburg - RB Leipzig 0-2

Net als Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund won RB Leipzig zaterdagmiddag buitenshuis. Voormalig PSV-linskback Angeliño opende vlak voor rust de score, maar de mooiste goal van de wedstrijd werd gemaakt door Yussuf Poulsen. Zijn goal deed denken aan het doelpunt dat Marco van Basten in de finale van het EK in 1988 maakte. Toen de wedstrijd gespeeld was, kreeg Kluivert nog een paar minuten speeltijd, zijn eerste in de Bundesliga.

1899 Hoffenheim - Borussia Dortmund 0-1

Een makkelijke middag was het zeker niet voor Borussia Dortmund. De titelkandidaat vond moeilijk de weg naar het doel en forceerde pas een kwartier voor tijd een doelpunt. Dat gebeurde nadat Erling Haaland en Marco Reus waren ingebracht. Eerstgenoemde bediende laatstgenoemde, voor wie het een koud kunstje was om de 0-1 te maken. Door de zege staat Dortmund tweede met negen punten uit vier duels.

Overige uitslagen:

SC Freiburg - Werder Bremen 1-1

Hertha BSC - VfB Stuttgart 0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen