SC Heerenveen
2 – 0
FC Emmen

Napoli blaast Atalanta van het veld, successje voor Lammers

Napoli blaast Atalanta van het veld, successje voor Lammers

17 oktober 2020 – Saai is het nooit bij Atalanta Bergamo, zo is ook zaterdag weer gebleken. Met negen uit drie stond de Champions League-poulegenoot van Ajax trots bovenaan in Serie A, maar de revelatie van het afgelopen seizoen heeft zaterdag een keiharde tik gekregen. Tegen Napoli werd het in de eerste helft van het veld geveegd en omdat een Sparta-achtige comeback er niet in zat, leed de ploeg een 4-1 nederlaag.Bij Atalanta stonden Marten de Roon en Robin Gosens in de basis en zat Hans Hateboer op de bank. De rechtsback zal daar achteraf niet rouwig om zijn geweest, want Atalanta werd compleet van het veld geblazen in de eerste fase van de wedstrijd. Niet lang duurde het tot Hirving Lozano, die vorig seizoen nauwelijks wat liet zien maar nu wel op dreef is, voor het eerst afdrukte. Vier minuten na zijn eerste goal in de 23ste minuut was het wederom prijs voor Lozano, die scoorde op aangeven van Dries Mertens. Beide doelpunten waren intikkers, maar daar zal de Mexicaan niet mee zitten.

Ook na de 2-0 had Atalanta de les nog niet geleerd, want de thuisploeg scoorde nog twee keer voor de doelwissel. Matteo Politano was de man die na een halfuur de 3-0 maakte. Goed nieuws was het vervolgens voor Napoli dat ook spits Victor Osimhen ook nog de vierde maakte. Hij schoot van afstand raak en maakte zijn eerste goal voor de club. Die ban is dus gebroken voor de Nigeriaanse topaankoop die overkwam van Lille.

Uiteraard nam Napoli na de pauze wel wat gas terug, want nog zo'n helft als de eerste zou absurde geweest zijn. Heel knap was het van de thuisploeg dat Atalanta zo met de rug tegen de muur gezet werd. Na rust kwam er wat lucht voor Atalanta, dat nog een eretreffer mocht maken. Sam Lammers, in de 55ste minuut ingebracht, was de speler die scoorde. Hij deed dat twintig minuten voor tijd. De spits werd diep gestuurd en schoof met links in de lange hoek raak. Het was al zijn tweede in de Serie A na zijn overstap van PSV. Helaas voor hem was het niet veel meer dan een doekje voor het bloeden voor Atalanta in Napels.

Die ploeg zal zich snel moeten herpakken met het Champions League-duel met Midtjylland van woensdag in het vooruitzicht. Dat duel wordt gespeeld in de poule van Ajax. Napoli speelt donderdag tegen AZ en zal dus met vertrouwen toeleven naar die ontmoeting.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 oktober 2020

  2. vrijdag 23 oktober 2020