PSV mist Zahavi en Teze door corona tegen PEC Zwolle

PSV mist Zahavi en Teze door corona tegen PEC Zwolle

17 oktober 2020 – PSV moet het zondag tegen PEC Zwolle stellen zonder Eran Zahavi en Jordan Teze. De spelers hebben positief getest op corona, zo maakt de Eindhovense club zaterdagmiddag via de officiële kanalen bekend.Zahavi ontbrak vrijdag op de training omdat hij niet helemaal fit terugkeerde na de interlandperiode. Hij heeft een positieve test afgelegd en blijft daardoor minimaal 72 uur in quarantaine. Daarna wordt zijn situatie opnieuw bekeken.

Teze werd vorige week bij Jong Oranje positief getest en keerde vrijdag na enige tijd in quarantaine te hebben doorgebracht terug in de spelersgroep van PSV. Uit de test die vrijdag werd afgenomen, is gebleken dat de verdediger nog niet voldoet aan de eisen om deel te nemen aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Omdat Teze klachtenvrij en daardoor niet besmettelijk is, mag hij blijven deelnemen aan de trainingen. 'De belasting van een wedstrijd is echter fors zwaarder en daarom worden er hogere eisen gesteld. In overleg met de KNVB heeft PSV geconcludeerd dat Jordan Teze op dit moment niet aan de eisen voor het spelen van een wedstrijd voldoet', aldus de Eindhovense club.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 27 oktober 2020

  2. maandag 26 oktober 2020