Veerkrachtig Everton pakt punt in burenruzie tegen Liverpool

17 oktober 2020, 15:35   Bijgewerkt: 17 oktober 2020, 16:23

Koploper Everton moet nog even wachten op de eerste zege op Liverpool in lange tijd, maar heeft de test tegen de kampioen wel goed doorstaan. De formatie van Carlo Ancelotti kwam twee keer op achterstand tegen Liverpool, maar pakte toch een punt: 2-2. Smetjes op de wedstrijd waren een schandalige rode kaart voor Richarlison in de tweede helft en de blessure voor Virgil van Dijk in de eerste helft.

Everton pakte twaalf punten uit vier duels en stond daarmee trots bovenaan. Liverpool had drie punten minder en ging voor de interlandperiode met 7-2 onderuit tegen Aston Villa. Tegen Everton begon de ploeg, zonder Georginio Wijnaldum in de basis, dan ook getergd. Al na drie minuten was het prijs voor de bezoekers. Sadio Mané haalde keihard de trekker over bij de eerste paal na een lage voorzet van Andy Robertson.

Liverpool was sterker dan Everton en kreeg kort na rust via Sadio Mané en Thiago twee grote kansen. Die spelers waren hersteld van corona en begonnen in de basis. Zij scoorden niet, maar Mohamed Salah deed dat wel. Twintig minuten voor tijd schoot hij binnen na slecht wegwerken in de defensie van Everton. Het was zijn honderdste goal in dienst van Liverpool. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg toch weer terug. Dominic Calvert-Lewin, de man in vorm, kopte knap raak na een voorzet van Lucas Digne. De spits maakte al zijn tiende goal (7 in Premier League) van dit seizoen.

Het bleef bij 2-2, maar in de slotfase gebeurde er genoeg. Richarlison liet zich in de 88ste minuut gaan door een stevige tackle uit te voeren op de benen van Thiago. De arbiter kon niets anders doen dan een rode kaart geven. Met tien man leek het toch nog mis te gaan voor Everton, toen Jordan Henderson binnen werkte op aangeven van Sadio Mané. De VAR constateerde echter dat Mané buitenspel stond toen hij de bal kreeg. Dat leek niet te zien en was zodoende echt millimeterwerk, waardoor de kritiek op de VAR weer toeneemt. Jammer is het ook dat het daarover zal gaan na een werkelijk heerlijke derby.

Liverpool moet de selectie nu oplappen voor de wedstrijd van woensdag tegen Ajax in de Champions League. Of de topclub dan met Van Dijk kan aantreden, is zeer de vraag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen