25-jarige arbiter maakt debuut in Eredivisie: "Gezonde spanning"

17 oktober 2020, 11:55

Het is zaterdag een bijzondere dag voor Jannick van der Laan. De 25-jarige scheidsrechter is door de KNVB aangewezen om de wedstrijd tussen Heracles Almelo en RKC Waalwijk in goede banen te leiden en kijkt uit naar zijn eerste optreden op het hoogste niveau.

Van spanning is volgens hem nog weinig sprake, maar dat kan natuurlijk nog komen. "Nu nog niet. Voor de wedstrijd zal er wat gezonde spanning zijn, lijkt me logisch", stelt hij bij Omroep Brabant. Zijn doel is om zijn van zijn hobby zijn werk te maken. Op dit moment is hij naast het fluiten ook nog werkzaam in een supermarkt. "Voor nu is het nog niet mijn beroep. Hoe hoger je komt, hoe meer je verdient. Op dit moment moet ik erbij werken. Een senior scheidsrechter in de Eredivisie hoeft er niets bij te doen. Maar scheidsrechter blijf je niet tot je pensioen, dus ook ik moet wat achter de hand hebben."

Het is nog vroeg, maar de jonge leidsman droomt van wedstrijden fluiten op het allerhoogste niveau. Een loopbaan als die van Björn Kuipers ziet hij wel zitten. "Uiteraard, dat streeft elke scheidsrechter na. Ik debuteer nu in de Eredivisie en wie weet komt er meer. Mijn droom? Ik hou me niet echt bezig met de toekomst. Een wedstrijd fluiten in Nou Camp? Ik zou liegen als dat geen droom is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen