Brobbey scoort na schwalbe: "Scheids heeft het verkeerd gezien"

17 oktober 2020, 09:52

Dankzij de impulsen van Brian Brobbey won Jong Ajax vrijdag met moeite van Jong AZ in de Eerste Divisie. De Amsterdammers speelden lange tijd met tien man, maar wonnen toch met 3-2. Brobbey was met twee goals van grote waarde, maar gaf dat hij een schwalbe maakte die tot een penalty leidde.

De achttienjarige spits versierde in de tweede helft een penalty door makkelijk naar de grond te gaan na een korte aanraking met keeper Elber Evora. De aanvaller benutte het buitenkansje zelf en maakte de 3-1. "Volgens mij voelde ik dat de keeper me tegen mijn knie tikte, dus toen viel ik op de grond. Dat denk ik, maar ik weet het niet honderd procent zeker", zei Brobbey tegen FOX Sports. Na het zien van de beelden moest hij toegeven dat het geen pingel was. "Het was een schwalbe, ja. Klopt. De scheids heeft het verkeerd gezien. Ik zie het nu pas, dat meen ik serieus."

Het is misschien onsportief, maar de aanvaller heeft daar geen problemen mee. "Als ik een penalty moet versieren, dan doe ik dat gewoon. Slim? Ja, ik vind het heel slim. We moeten toch winnen? Simpel." Brobbey is goed begonnen aan het seizoen en staat al op vier goals in de Eerste Divisie. Vorig seizoen scoorde de talentvolle aanvaller in totaal zeven keer in de competitie. Jong Ajax staat momenteel elfde in de Eerste Divisie en kent zodoende een moeizame start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen