Klaassen: "Gaat erom dat ik het spel kan spelen dat ik altijd deed"

Klaassen: "Gaat erom dat ik het spel kan spelen dat ik altijd deed"

17 oktober 2020 – Na drie jaar in het buitenland is Davy Klaassen terug op vertrouwde grond. Met Ajax maakt de 27-jarige middenvelder zich voor op de wedstrijd tegen sc Heerenveen op zondagmiddag. Het kan zijn eerste Eredivisie-wedstrijd worden in drie jaar tijd. De middenvelder kijkt er naar uit om het voetbal weer te beleven zoals hij dat graag doet.Na een teleurstellende periode bij Everton verkaste Klaassen naar Werder Bremen, waar hij persoonlijk beter presteerde maar het team niet goed draaide. Het voelt speciaal voor hem om terug te zijn in Amsterdam. "Verloren zoon? Ik heb mijn hele leven hier rondgelopen, dus misschien wel. Ik weet niet wat verloren zoon anders zou moeten betekenen", zegt de voormalig aanvoerde tegen de NOS.

Het voetbal in Engeland en Duitsland heeft hem als speler verder gebracht, stelt hij. "Ik heb natuurlijk andere kanten van mezelf ontwikkeld. In het buitenland had ik minder de bal en ik heb best wel een tijd op 'zes' gespeeld, dus als meer controlerende middenvelder. Dat is alleen maar goed voor me geweest. Aanvallend heb ik mijn hele leven al gespeeld."

Welke rol hij bij Ajax krijgt, is nog niet helemaal duidelijk. "Het maakt mij echt niet zoveel uit. Het gaat mij er vooral om dat ik weer het spel kan spelen dat ik mijn hele leven heb gespeeld. Lekker spelen. Of dat nu op 'zes' is of op 'tien', het idee achter de speelwijze is belangrijker." Hij hoopt na het eerder bereiken van de finale ban de Europa League op nieuwe successen. "Dat Ajax mijn club is, daar was ik allang over uit. Er waren wel wat andere opties, maar daarvoor wilde ik Werder niet inruilen. Maar Ajax is Ajax. Op het moment dat Ajax kwam, was het wel duidelijk."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 27 oktober 2020

  2. maandag 26 oktober 2020