Kongolo verkast naar Fulham, Feyenoord profiteert mee

16 oktober 2020, 23:15

Terence Kongolo is definitief speler van Fulham. De transfer kwam vrijdag nét voor de deadline rond en de verdediger werd later op de avond officieel gepresenteerd door de hekkensluiter van de Premier League-club. Huddersfield Town vangt naar verluidt zo'n vier miljoen euro, waarvan ook een klein gedeelte nog naar Feyenoord gaat.

Dat heeft Fulham bekend gemaakt op de clubsite. "We zijn er blij dat we Terence terug hebben", zei mede-eigenaar Tony Khan over Kongolo, die eerder al werd gehuurd van Huddersfield Town. "Hij is een uitstekende verdediger, met ervaring in de Premier League bovendien." Naast het bedrag van vier miljoen euro, kunnen er nog drie miljoen aan bonussen worden vrijgespeeld. Feyenoord ontvangt volgens Feyenoord Transfermarkt tussen de 220.700 en 386.476 euro voor deze deal.

De overstap mocht nog worden rondgemaakt, vanwege de regelgeving in Engeland: tot vandaag (vrijdag 16 oktober) 18.00 uur mochten clubs uit Engeland onderling nog wel transfers voltooien. Eerder op de dag werd Anthony Knockaert bijvoorbeeld ook al gepresenteerd door The Cottagers, die uit de eerste vier duels van de Premier League nog geen punt pakten en ook uit de League Cup werden gespeeld.

In 2018 maakte Kongolo nog voor liefst twintig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Huddersfield Town, voor wie hij dit seizoen nog niet speelde. Dat had niet alleen te maken met zijn fysieke gesteldheid, maar ook met deze transferperikelen. De multi-inzetbare verdediger brak door bij Feyenoord, waar hij een transfer naar de Ligue 1-club Monaco verdiende. Zijn periode in Frankrijk werd geen succes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen