Volendam verdubbelt doelpuntentotaal, eerste thuiszege Excelsior

16 oktober 2020, 23:04

FC Volendam heeft vrijdagavond eindelijk eens uitgehaald in de Eerste Divisie. De tot dusver zo moeizaam scorende ploeg van Wim Jonk kwam in eigen huis tegen Jong PSV in het tweede bedrijf echt los en verdubbelde in een helft de volledige doelpuntenproductie van dit seizoen. Excelsior boekte de eerste thuiszege van het seizoen.

Want waar scoren 6,5 wedstrijd uiterst moeizaam ging voor Het Andere Oranje, dat pas vijfmaal had gescoord dit seizoen en alleen FC Dordrecht (4) deed dat minder, viel alles in de tweede helft wél op zijn plek bij FC Volendam. Een van richting veranderd, maar daardoor niet minder fraaie treffer van Francesco Antonucci direct in het tweede bedrijf leek een opluchting voor alles en iedereen bij de thuisclub (1-0).

Want veertig minuten na de zesde treffer van het seizoen, was onder andere via twee treffers van Boy Deul de volledige productie van het seizoen tot voor de wedstrijd verdubbeld. Ook aanwinst Samuele Malattieri kwam nog op het scorebord, ondanks dat hij na een fraaie draai eerder nog rakelings naast schoot voor een verder vrijwel leeg doel (zie onder). Was deze doelpuntenregen net het steuntje in de rug dat Jonk en zijn mannen nodig hadden?

Excelsior – MVV 2-0

Na drie verloren thuiswedstrijden dit seizoen wilde Marinus Dijkhuizen ook eens winnen op Kralingen. Hoewel het daarvoor geen veldoverwicht had tegen de bezoekers uit Maastricht legde het binnen drie minuten de basis voor de zege. Een kleine tien minuten in de tweede helft schoot Julian Baas een houdbare vrije trap achter Bill Lathouwers en drie minuten later counterde Elías Már Ómarsson zich naar zijn negende goal van dit Eerste Divisie-seizoen. Het spel hield nog te wensen over, maar de Rotterdammers hebben de eerste thuiszege van het seizoen in elk geval binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen