Gehavend PSG probleemloos langs tien man van Nîmes

16 oktober 2020, 22:54

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond zonder moeite de vijfde Ligue 1-zege op rij geboekt. De Franse sterrenformatie stond op bezoek bij Nîmes al razendsnel met een man meer op het veld na een vroege rode kaart voor Loïck Landre, waar Kylian Mbappé na een half uur van profiteerde. Vlak voor tijd besliste Alessandro Florenzi de wedstrijd en liep de score ook nog flink op (0-4). 

Na een moeizame seizoensstart had PSG de weg omhoog sowieso toch al ingezet met vier zeges op rij, maar moest op bezoek bij het nietige Nîmes wel liefst negen spelers missen. Onder andere Marquinhos, Marco Verratti, Ángel Di Maria Julian Draxler, Marco Verratti, Mauro Icardi, Thilo Kehrer en Juan Bernat ontbraken, waardoor Mitchel Bakker opnieuw een basisplaats had.

De Nederlander zag hoe Nîmes-speler Landre al na twaalf minuten het veld moest verlaten, nadat de verdediger erg hard en met een hoog geheven been een duel inging. Op aangeven van zomeraanwinst Rafinha – die net als Moise Kean vanwege alle afwezigen voor het eerst in de basis begon bij PSG – omspeelde Mbappé na een half uur de keeper en drukte het veldoverwicht uit in de score.

Toch duurde het erg lang voor de drie punten daadwerkelijk in de tas van PSG zaten. Alessandro Florenzi, eveneens een zomeraanwinst, speelde een uitstekende wedstrijd, maar schoot zijn eerste twee kansen in het tweede bedrijf niet tegen de touwen. Voor hem was via een kopbal van dichtbij driemaal echter scheepsrecht, waarna Mbappé het duel definitief besliste en ook Pablo Sarabia nog het net vond. 

Mbappe maakte overigens alweer zijn vierde doelpunt in even zoveel duels, waarin hij bovendien vier assists gaf. De actie van de avond was echter dat hij het shirt toonde met daarop de naam van de 8-jarige PSG-fan Lucas, die strijdt tegen kanker en hem daarop een hart onder de riem stak. Zodoende gaat de Franse topclub met een zege en warm gevoel richting de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United midweeks, waarvoor een deel van de afwezige spelers weer terugkeert. Bovendien staat het voor even weer aan kop van de Ligue 1 na deze zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen