NEC voorbij 'rood' Jong FC Utrecht, Jong Ajax verslaat Jong AZ

16 oktober 2020, 20:42

NEC heeft vrijdagavond geen fout gemaakt op bezoek bij Jong FC Utrecht. De ploeg van Rogier Meijer had het lang lastig tegen de tien overgebleven talenten uit de Domstad, maar in de tweede helft brak back Souffian El Karouani de ban met een assist en doelpunt (1-4). Jong Ajax bereikte na een oliedomme rode kaart van Victor Jensen wél een overwinning op de leeftijdsgenoten uit Alkmaar.

Van harte ging het overigens lang echter niet voor de Nijmegenaren, na een vroege achterstand die werd opgedaan door een goal van Hicham Acheffay. Jonathan Okita maakte gelijk en na een half uur voetballen werd Jong FC Utrecht-verdediger Sylian Mokono na twee gele kaarten binnen twee minuten van het veld gestuurd. Toch duurde het ruim een uur voordat NEC de ban brak.

Bart van Rooij maakte uit een fraaie assist van El Karouani de 1-2, waarna de verdediger zelf de beslissing maakte. Ook invaller Terell Ondaan, die zijn eerste minuten maakte namens NEC, kwam nog op het scoreformulier met een snoeiharde uithaal in de verre hoek. Zodoende houdt NEC binding met de bovenste plekken in de Eerste Divisie.