Koeman steunt De Boer: "Vooral je eigen koers varen"

Koeman steunt De Boer: "Vooral je eigen koers varen"

16 oktober 2020 – Ronald Koeman heeft zijn steun uitgesproken voor bondscoach Frank de Boer. Volgens de vertrokken coach mag zijn opvolger van zich afbijten en vooral zijn eigen koers gaan varen. "Vooral je eigen koers varen, neem je eigen beslissingen. Je kunt Koeman niet vergelijken met De Boer", steun de huidige trainer van FC Barcelona zijn opvolger, die hij daarmee probeert te helpen.Tegenover het Algemeen Dagblad werd Koeman gevraagd of De Boer daadwerkelijk de lijn Koeman zou moeten doortrekken, zoals veelgehoord de laatste weken. "Daar moeten ze echt vanaf", windt Koeman er geen doekjes om. "Ik ben er heel lang niet meer. Als ze bedoelen: het werken binnen de technische staf en met de spelers, oké, ja, daar had de groep een goed gevoel bij. Maar verder: er is nu een nieuwe bondscoach met zijn eigen visie op voetbal, zijn eigen persoonlijkheid, zijn eigen manier van leiding geven. Kijk vóóruit, zou ik willen zeggen. Niet terug. Frank de Boer moet vooral doen en veranderen wat hij wil. Ik ben totaal niet meer belangrijk."

Dat de al heel veel kritiek was op De Boer na twee interlands, een oefenpotje en een teleurstellende remise tegen Bosnië en Herzegovina, is volgens Koeman niet terecht. "In Nederland staat alles meteen ter discussie. Dat was voor Frank bijna niet te doen. Ik denk dat je daar zelf ook harder in moet zijn", aldus Koeman. "Bijt als trainer ook maar van je af, zou ik zeggen. Maar dat is ook iemands karakter."

Zelf volgt hij het Nederlands elftal uiteraard nog wel, maar niet op de manier als trainer. "Ik zit niet meer te kijken hoe ik dingen zou oplossen met opstellingen, ik ben met Barcelona bezig", aldus Koeman, die zich kan vinden in de opvolger. "De bond heeft uiteindelijk een keuze gemaakt waar ik begrip voor heb. Hebben ze met de spelers over gesproken: ik denk dat dat kan, omdat het volwassen groep is en weet welke kansen er liggen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020