Fraser: "Zou mooie eer zijn om van meneer Advocaat te winnen"

Fraser: "Zou mooie eer zijn om van meneer Advocaat te winnen"

16 oktober 2020 – Na de zinderende 4-4 tegen AZ hoopt Sparta Rotterdam, dat een loodzware seizoensstart kent, ook Feyenoord punten afhandig te maken. De Rotterdamse derby wordt zondag gespeeld zonder supporters, tot teleurstelling van trainer Henk Fraser.

Hij weet hoe mooi de derby kan zijn in een volle Kuip. "Supporters kunnen een ploeg motiveren en inspireren. Als sporter speel je graag in volle stadions, dus een leeg stadion heeft invloed", zegt de coach tegen RTV Rijnmond. "Maar of een leeg stadion een super groot voordeel is voor ons? Tegen 45.000 man kan het pittig zijn, dus het zou best kunnen ja."

Tijdens zijn actieve loopbaan speelde Fraser bij Feyenoord en dus is het voor hem een speciale wedstrijd. "Van Feyenoord winnen, of van meneer Advocaat, dat zijn mooie uitdagingen. Wij moeten top zijn, dat is duidelijk. We gaan er alles aan doen", verzekert de coach. Gelukkig voor Sparta kwam er geen nieuwe coronabesmettingen aan het licht nadat er eerder drie gevallen binnen de club werden geconstateerd. "Het is voor wel rekenen soms, met trainingen. Wie heb je erbij en wie niet. Je kan het niet totaal voorkomen, dat is bijna onmogelijk."

Sparta verzamelde slechts één punt in de eerste vier duels van de competitie.

Lees ook: Advocaat komt met wisselend nieuws uit ziekenboeg

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021