Ziyech klaar voor eerste minuten in de Premier League

16 oktober 2020, 15:01   Bijgewerkt: 16 oktober 2020, 15:15

Hakim Ziyech kan zaterdag eindelijk zijn officiële debuut maken voor Chelsea. Frank Lampard maakt daags voor het competitieduel met Southampton bekend dat de van een knieblessure herstelde spelmaker voor het eerst deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie. Een basisplaats zit er nog niet meteen in.

Chelsea verzekerde zich al in februari voor de komst van Ziyech, die voor veertig miljoen euro werd overgenomen van Ajax. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen liep de linkspoot tijdens een oefenwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion geblesseerd aan zijn knie. Na weken te hebben gerevalideerd, maakte Ziyech vorige week in het Marokkaans elftal zijn rentree op et wedstrijdveld.

"Het voelt als een lange tijd geleden dat we hem hebben aangetrokken. Hij heeft er hard aan gewerkt om fit te worden en doet het goed op de training. Hij heeft nu speelminuten nodig", aldus Lampard, die niet met Ziyech zal starten. De trainer heeft ook de beschikking heeft over Ben Chilwell en Christian Pulisic. Daar tegenover staat de afwezigheid van de net aangetrokken doelman Edouard Mendy, die tijdens de interlandperiode geblesseerd is geraakt. 

De Bruyne

Chelsea heeft er een spelmaker bij, Manchester City verliest er een. Pep Guardiola maakt vrijdag bekend dat de Belgische middenvelder niet ongeschonden uit de interlandperiode is gekomen en derhalve de topper tegen Arsenal aan zich voorbij moet laten gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen