Memphis: "Zeer trots om speler en aanvoerder van Lyon te zijn"

Memphis: "Zeer trots om speler en aanvoerder van Lyon te zijn"

16 oktober 2020 – Memphis Depay wil de misverstanden die afgelopen zomer zijn ontstaan de wereld uithelpen. De aanvaller leek op weg naar FC Barcelona, maar die transfer ketste af. Memphis wil benadrukken dat hij na deze interlandbreak niet met tegenzin terugkeert naar Olympique Lyon."Ik ben zeer trots speler en aanvoerder van Lyon te zijn", maakt Memphis vrijdag op een persconferentie van zijn club duidelijk. "Ik denk dat er veel misverstanden zijn geweest. Er was veel onjuiste berichtgeving. Er was interesse, maar ik ben nu hier. Het ligt achter ons en ik kijk naar het heden." Door de transfersoap moest de aanvoerder het in drie van de zes Ligue 1-wedstrijden doen met een rol als invaller. "Het was voor iedereen ongewone transferperiode, die langer duurde dan normaal. Het heeft mij persoonlijk niet geholpen."

"Ik kan de toekomst niet bepalen, dat doet God", gaat Memphis verder. "Ik ben gewoon gelukkig. Ik heb een vorm van rust gekregen na het sluiten van de markt. Ik heb mezelf laten zien in de interlands. Het leven gaat verder en ik kom altijd terug. Het feit dat er clubs interesse in me hebben, geeft me kracht. Ik kan bij Olympique Lyon een betere speler worden."

Het contract van Memphis bij Lyon loopt in 2021 af, waardoor een winterse transfer nog altijd een reële optie is. "Ik zal hier met plezier tot het einde van het seizoen zijn. Als ik eerder wegga, dan is dat het leven. De aanvoerder is niet essentieel voor het team." Toch denkt Memphis dat hij ook als hij wel bij Lyon blijft een mooie toekomst in het vooruitzicht heeft. "Mijn doel is om Lyon volgend seizoen in de Champions League te krijgen. Ik zal al het mogelijke doen om daarbij te helpen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 4 december 2020