Advocaat komt met wisselend nieuws uit ziekenboeg

16 oktober 2020, 14:51   Bijgewerkt: 16 oktober 2020, 15:03

Feyenoord moet het voorlopig stellen zonder Robert Bozeník, zo heeft trainer Dick Advocaat vrijdagmiddag bevestigd op de persconferentie. De Slowaakse aanvaller is geblesseerd teruggekeerd uit de interlandperiode en moet mogelijk onder het mes. Goed nieuws had de 73-jarige coach ook te melden: Eric Botteghin en Luis Sinisterra zijn op de weg terug.

Bozeník raakte woensdag in het Nations League-duel met Israël (2-3) geblesseerd aan zijn enkel. "Maandag wordt er een scan gemaakt, dan weten we er meer over. Hoe lang het precies gaat duren, weet ik niet precies. Hij heeft er veel last van. Als het niet goed is, moet er een schroef in. Maar hoe het helemaal precies zit, weet ik niet", vertelde Advocaat in aanloop naar de stadsderby tegen Sparta Rotterdam.

Tegenover de mogelijk lange afwezigheid van Bozeník staat de naderende rentree van Botteghin bij de groepstraining. De Braziliaan raakte in september geblesserd. "Hij gaat maandag waarschijnlijk weer volledig meetrainen, dus dat ziet er wel positief uit", aldus Advocaat. Met Sinisterra, die in februari een zware blessure opliep, gaat het ook de goede kant op. "Over drie à vier weken verwacht ik hem terug." Nicolai Jørgensen is een twijfelgeval voor zondag.

Extra aanvaller

In de slotdagen van de zomerse transfermarkt stuurde Advocaat aan op een aanvallende versterking. Die kreeg hij niet. "Het is ook een beetje een spel van mij met het bestuur en Frank (Arnesen, red.). Ik wist zelf wel dat het niet mogelijk was, omdat de financiële middelen er niet waren. Daar heb ik ook geen problemen heb. Of deze selectie goed genoeg is? Zeker, ik vind dat we een goede selectie hebben. De selectie is goed genoeg om lang mee te doen om de titel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen