Schmidt ziet aanwinsten fitter worden: "Ze hebben speeltijd nodig"

16 oktober 2020, 14:49

Roger Schmidt heeft sinds de slotdag van de transfermarkt een stuk meer opties in zijn selectie dan voorheen. Nadat Ibrahim Sangaré eerder al werd aangetrokken, voegden op de sluitingsdag ook Adrian Fein, Marco van Ginkel en Mario Götze zich bij de selectie van PSV. Schmidt denkt dat de extra versterkingen hard nodig zijn met het zware programma van de Eindhovenaren.

In de wedstrijd tegen PEC Zwolle kan Schmidt voor het eerst over zijn aanwinsten beschikken. "Ik ben blij dat onze selectie compleet is", zegt de Duitse trainer op de persconferentie in aanloop naar dat duel. "Het voelt een beetje als de start van het nieuwe seizoen. Het is de eerste keer dat we met z'n allen samen zijn. Nu moeten we ontwikkelen, een goede teamgeest opbouwen en een duidelijk idee creëren over hoe we willen spelen. Dat is een uitdaging voor de komende weken."

Marco van Ginkel is als enige van de versterkingen wat langer uit de roulatie; de rest werkt hard aan hun fitheid. "Alle spelers hebben natuurlijk speeltijd nodig. Trainingen alleen zijn niet genoeg. We hebben veel wedstrijden voor de boeg, een paar 'Engelse weken' op rij. We hebben al deze spelers nodig, want het is een zwaar programma."

Götze

Dat laatste geldt ook voor Mario Götze, de meest besproken aankoop van PSV. Schmidt sluit niet uit dat de Duits international al tegen PEC Zwolle zijn debuut maakt. "Hij is ambitieus, gretig en erg gemotiveerd op de training. Hij is natuurlijk nog niet honderd procent, dat kan ook niet." Schmidt hoopt dat zijn aanwinst ook zijn ploeggenoten mee kan nemen in zijn speelstijl. "Je hebt een paar mensen nodig die het tactische spel kunnen spelen. Die kunnen andere spelers helpen."

Schmidt geeft aan dat Götze een optie is voor de spitspositie, maar dat hij hem liever als middenvelder zal gebruiken. "Hij koos voor PSV, omdat hij denkt dat hij hier zijn beste spel kan spelen op zijn beste positie. De laatste jaren heeft hij veel als aanvaller gespeeld, ook in het nationale elftal. Dat deed hij goed, maar in zijn beste tijd speelde hij als middenvelder."

Fitte selectie

Terwijl de Eindhovense versterkingen fitter worden, stroomt ook de ziekenboeg van PSV leeg. Zo is Jordan Teze terug na zijn quarantaine en staan ook Cody Gakpo en Mo Ihattaren weer op het trainingsveld. "We hebben alleen de langdurig geblesseerden, Gutiérrez, Romero en Van Ginkel. Alle spelers zijn bijna fit. Eran Zahavi is nog niet helemaal fit na het reizen met zijn nationale team. Hij is er vandaag nog niet bij, maar we hopen morgen wel."

PSV hervat de competitie zondagmiddag om 16:45 uur. De huidige nummer twee van de Eredivisie gaat dan op bezoek bij PEC Zwolle, dat negende staat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen