McClaren snapt er niets van: "Ola had de top moeten halen"

16 oktober 2020, 08:00

Ola John (28) leek na zijn doorbraak bij FC Twente de wereld aan zijn voeten te hebben, maar staat op de leeftijd waarop zijn carrière in volle bloei zou moeten staan onder contract bij RKC Waalwijk. Steve McClaren, zijn oude trainer, begrijpt er niets van. "Het stelt me teleur", windt hij er geen doekjes om in gesprek met Tubantia.

Dat John zich onlangs verbond aan RKC Waalwijk, verbaasde McClaren flink. "Ola John bij RKC? Hoe kan dat? Ik snap er niets van", aldus de Engelse trainer, die in zijn tweede termijn bij FC Twente een half jaar met John samenwerkte. De Nederlandse aanvaller stapte in de zomer van 2012 voor negen miljoen euro over naar Benfica. "Hoe oud is hij nu? 28 nog maar? Wat is er met hem gebeurd?"

"We hadden een heerlijke aanval met jongens als Nacer Chadli, Luuk de Jong en Ola John", herinnert McClaren zich. "Hij deed me denken aan Eljero Elia. Zijn potentieel was enorm, die jongen was top, top, top. En hij was een 'nice boy', kwam nooit in de problemen. Ik herinner me ook mooie goals tegen PSV en Boekarest."

De afgelopen jaren speelde John bij Benfica, Hamburger SV, Reading, Wolverhampton Wanderers, Deportivo La Coruña en Vitória Guimarães. Volgens McClaren is de vleugelspeler te vroeg naar het buitenland gegaan. "Twente moest verkopen, maar hij is te vroeg verkocht, hij was nog niet klaar om te gaan. In Twente was de omgeving perfect voor hem. Ik vind het vervelend dat het zo is gelopen en ben teleurgesteld dat het niet is gelukt. Ola had de top moeten halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen