Niet naleven van coronaprotocollen kan clubs punten kosten

16 oktober 2020, 07:42

In het betaald voetbal werden de voorbije weken vijf wedstrijden verzet vanwege coronabesmettingen. Dat is voor de KNVB aanleiding geweest om clubs nogmaals op het hart te drukken dat de coronaprotocollen moeten worden nageleefd. Houden clubs zich niet goed aan de opgestelde protocollen, dan heeft dat mogelijk flinke consequenties

Mocht bij een afgelasting blijken dat een club in gebreke is gebleven, dan kan de betreffende club tuchtrechtelijk worden aangepakt. Concreet betekent het dat een club die zijn zaakjes niet goed voor elkaar heeft rekening moet houden met een geldboete of een puntenstraf. "Wij zijn er niet bang voor dat de competitie in de problemen gaat komen. Zoals overal in de samenleving zullen er ook in het voetbal positieve testen blijven komen, maar waarvoor gezorgd moet worden is dat bij een, twee of drie positieve gevallen de rest van de selectie niet in quarantaine geplaatst hoeft te worden", vertelt competitiemanager Jan Bluyssen in een interview met De Telegraaf.

Leven de clubs de opgestelde protocollen goed na, dan zal de GGD het niet nodig vinden om een complete selectie in quarantaine te plaatsen. "Als dat niet is gebeurd, waardoor een groot deel van de selectie in quarantaine moet, dan zal er in de toekomst toch gespeeld moeten worden. En als dat dan niet mogelijk is door een tekort aan spelers, wordt het een zaak voor de tuchtcommissie. Die gaat dan bekijken of een club iets te verwijten valt wat betreft de naleving van de protocollen", deelt Bluyssen een waarschuwing uit.

In tegenstelling tot in het amateurvoetbal wordt er in het profvoetbal doorgevoetbald, maar dat geeft spelers geen vrijbrief om buiten het veld op de oude manier met elkaar om te gaan. "Spelers moeten buiten de club niet met elkaar gaan lunchen, een pokeravondje organiseren of samen naar de club rijden. Als een van die spelers positief test, moeten de anderen in quarantaine en daarmee wordt de hele club geraakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen