Concurrent Zirkzee pakt hoofdrol in bekerzege Bayern

Concurrent Zirkzee pakt hoofdrol in bekerzege Bayern

15 oktober 2020 – Bayern München heeft met speels gemak de volgende ronde van de DFB Pokal bereikt. Tegen de amateurs van 1. FC Duren trad de Champions League-winnaar aan met een veredeld B-elftal, dat duidelijk te sterk was voor Duren. Debutant Eric Maxim Choupo-Moting was de grote man aan de kant van Bayern.

De spits, die deze zomer overkwam van Paris Saint-Germain, was tweemaal met een fraaie uithaal trefzeker. De Kameroense aanvaller nam in de punt van de aanval de plek over van Joshua Zirkzee, die niet bij de selectie zat omdat hij deze week onderdeel uitmaakte van de selectie van Jong Oranje. De dubbelslag van Choupo-Moting is geen goed nieuws voor Zirkzee, die met Choupo-Moting moet concurreren om een plek achter eerste spits Robert Lewandowski.

Thomas Müller zorgde met een strafschop voor de 0-2. Naast Müller behielden basiskrachten Alphonso Davies en Jerôme Boateng hun basisplek. Onder de lat gunde hoofdtrainer Hansi Flick de kans aan debutant Alexander Nübel, die overkwam van Schalke 04. De vele wijzigingen in de basisformatie hadden geen invloed op het bereiken van de volgende ronde. Bayern München hoopt dit seizoen de bekerzege te prolongeren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021