Weinig interesse in AZ-parels: "Groot verschil met anders"

Weinig interesse in AZ-parels: "Groot verschil met anders"

15 oktober 2020 – AZ heeft volgens technisch directeur Max Huiberts afgelopen transferwindow beduidend minder telefoontjes gehad met transferverzoeken dan de afgelopen jaren. Daardoor konden de Alkmaarders begeerde sterspelers als Myron Boadu en Calvin Stengs behouden. De coronacrisis ligt volgens Huiberts ten grondslag aan de afgenomen interesse.

"Met de wetenschap van nu verbaast het me niet", aldus Huiberts in gesprek met AZ TV. "Er wordt veel minder geïnformeerd naar spelers en je merkt ook dat je heel weinig geruchten hoort. Dat is een groot verschil ten opzichte van andere jaren." De Alkmaarders zijn tevreden met de huidige selectie. "Als je kijkt naar de breedte en de spelers die we terug hebben gehaald, zijn we er niet minder op geworden", zegt Huiberts.

Stijn Wuytens (SK Lommel) en Idrissi (Sevilla) trokken de deur achter zich dicht in Alkmaar, maar daar tegenover stond de komst van Jesper Karlsson, Hobie Verhulst, Timo Letschert, Bruno Martins Indi en Juan Familia-Castillo. De start verloopt vooralsnog stroef. Na drie duels heeft de ploeg van Arne Slot evenveel punten verzameld. Tegen PEC Zwolle (1-1), Fortuna Sittard (3-3) en Sparta Rotterdam (4-4) speelde de titelkandidaat gelijk.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021