Kazim-Richards duikt op bij Derby County van Cocu

15 oktober 2020, 17:10   Bijgewerkt: 15 oktober 2020, 17:22

Phillip Cocu heeft zich bij Derby County versterkt met Colin Kazim-Richards. De 34-jarige ex-Feyenoorder heeft bij de Championship-club een contract tot het einde seizoen getekend. Na diverse omzwervingen is de Turkse aanvaller terug op de Europese velden.

Kazim-Richards stond het laatst onder contract bij het Mexicaanse CF Pachuca, waar hij transfervrij mocht vertrekken. Daarvoor speelde hij bij het Braziliaanse Cortiba en Corinthians en het Mexicaanse Lobos BUAP en CD Veracruz. Kazim leek daarmee langzaam van de radar te verdwijnen, maar is bij Derby toe aan de zestiende werkgever in zijn loopbaan.

Zijn opvallende carrière bracht hem in 2014 in Rotterdam, waar hij eerste spits werd. In zijn debuutjaar tekende hij nog voor elf treffers, daarna verloor hij zijn plek in de basiself van Giovanni van Bronckhorst. In januari 2016 werd de Turkse international uit de selectie van Feyenoord gezet nadat hij AD-journalist Mikos Gouka bedreigde. Het Schotse Celtic bood uitkomst en pikte de aanvaller op.

Ook Cocu geeft Kazim een nieuwe kans op Europese bodem. Zijn Derby County is met drie punten uit de eerste drie wedsrijden matig begonnen aan het nieuwe seizoen. Cocu is daarom blij met zijn nieuwe aanwinst. "Colin heeft veel ervaring opgedaan bij clubs in verschillende landen en geeft ons een extra optie voor de spitspositie", aldus Cocu op de clubwebsite.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen