Duel Helmond - De Graafschap alsnog afgelast door corona

15 oktober 2020, 17:50   Bijgewerkt: 15 oktober 2020, 19:56

De wedstrijd tussen Helmond Sport en De Graafschap van vrijdagavond gaat alsnog niet door. Aanvankelijk zou de wedstrijd gespeeld worden ondanks vier besmettingen bij De Superboeren, maar door nieuwe positieve tests bij Helmond Sport gaat er tóch een streep door het duel in de Eerste Divisie.

Het is onduidelijk wie tot de besmette personen bij beide clubs behoren. Wel werd duidelijk dat de KNVB de wedstrijd heeft verplaatst naar komende maandag. De bond hoopt dat het getroffen Helmond Sport dan kan voldoen aan de eis van minimaal dertien fitte spelers. 

Dat de wedstrijd doorgaat, is goed nieuws voor De Graafschap. Eerder zag het al een streep gaan door de topper tegen NAC Breda. Daardoor heeft de ploeg van trainer Mike Snoei een duel minder gespeeld dan concurrent Cambuur. Afgelopen sindag stond De Graafschap nog op het veld tegen Go Ahead Eagles. Dat duel eindigde in 0-0.

Lees ook: Corona treft ook FC Groningen: vier besmettingen rond A-selectie

De Graafschap bezet na zes gespeelde duels momenteel de vierde plaats in de Eerste Divisie. Omdat de Doetinchemmers tweemaal averij opliepen, bedraagt de achterstand op de nog foutloze koploper NAC Breda vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen