Vrouwen Eredivisie gaat door, eerstvolgende speelronde verzet

15 oktober 2020, 14:46

Ondanks de nieuwe maatregelen kan de Vrouwen Eredivisie doorgaan, maar komend weekend komen de voetbalsters nog niet in actie. De voorzorgsmaatregelen om coronabesmettingen te voorkomen zijn aangescherpt en door deze aanpassingen komen de voor het komend weekend geplande wedstrijden te snel.

De speelronde van komend weekend is verplaatst naar het weekend van 30 oktober tot en met 1 november, laat de KNVB in een persbericht weten. De verzette wedstrijden kunnen niet op een eerder moment worden ingehaald omdat de Oranje-vrouwen op 23 en 27 oktober tegen respectievelijk Estland en Kosovo in actie komen. De speelronde voor de Eredivisie Cup, die op 30 oktober gespeeld zou worden, is verplaatst om ruimte te maken voor de competitie.

Minister Tamara van Ark (Sport) maakte woensdagavond bekend dat de Vrouwen Eredivisie toch door kan gaan. "Wat voor mannen geldt, geldt ook voor vrouwen", zei ze tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer. Eerder op de dag kreeg de KNVB nog van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te horen dat de vrouwencompetitie in tegenstelling tot de Eredivisie en Eerste Divisie was stilgelegd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen