Manders: "Moeilijk vast te stellen wie de bron bij NAC was"

15 oktober 2020, 14:24   Bijgewerkt: 15 oktober 2020, 15:11

NAC Breda is er niet achtergekomen waar de bron van de corona-uitbraak bij de club zat. In totaal zaten meer dan tien spelers van de club in quarantaine na een nieuwe uitbraak, die zorgde voor twee afgelastingen. "Het was toen moeilijk vast te stellen wie de bron was, hoeveel mensen besmet zijn geraakt en nog besmet zouden kunnen raken als we niet in quarantaine zouden gaan."

Dat vertelt directeur Mattijs Manders tegenover BN/De Stem. Het treffen met De Graafschap werd eruit gehaald op voorspraak van de KNVB, in het andere geval werkte SC Cambuur mee aan een verzoek om de topper te verplaatsen. "Wij hebben nu een analyse van de situatie naar de KNVB gestuurd. Vervolgens heeft de KNVB contact gehad met Cambuur, daarna hebben wij met Cambuur gesproken", aldus Manders. "Doordat we zeven dagen niet in groepsverband konden trainen, is het risico groot dat spelers tijdens de wedstrijd spierblessures oplopen."

Cambuur stemde in met het verzoek om de wedstrijd te verplaatsen, wat complimenten vanuit Zeist opleverde. Bij NAC Breda is de training vandaag weer opgestart, al is trainer Maurice Steijn sowieso nog afwezig bij de koploper van de Eerste Divisie.

Lees ook: Henk de Jong leeft mee met NAC: "Situatie erger dan we denken"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen