Bosz baalt van overvolle ziekenboeg na interlands

15 oktober 2020, 13:50

Peter Bosz heeft flinke personele problemen gekregen naar aanleiding van de interlandbreak. De Nederlandse coach kreeg niet alleen Santiago Arias met een zware blessure terug, ook toptalent Florian Wirtz meldde zich met een kwetsuur bij Bayer Leverkusen. "Deze interlandbreak was niet geweldig voor ons", hevelde de coach zich in een flink understatement.

Dat vertelde hij tijdens een persconferentie. "Florian werd in de eerste helft vervangen en had problemen met zijn buikspieren en lies", aldus Bosz. "Het gaat weliswaar beter, maar hij is komend weekend tegen FSV Mainz vermoedelijk niet inzetbaar." Moussa Diaby miste een interland, maar speelde de laatste weer en lijkt inzetbaar. Tin Jedvaj was ziek, maar had een negatieve coronatest en is mogelijk ook beschikbaar.

Daarnaast zullen Patrick Schick, Paulinho en Arias ontbreken, nadat laatstgenoemde in de interlandbreak zwaar geblesseerd raakte aan zijn enkelblessure. "Een horrorblessure", erkende Bosz. "Santiago wordt vandaag in Madrid geopereerd. We kruisen onze vingers voor hem en wensen hem het beste." De van Atlético Madrid gehuurde back is vermoedelijk niet meer inzetbaar dit seizoen. 

Al met al een overvolle ziekenboeg dus voor Bayer Leverkusen en Bosz, dat sowieso niet geweldig is begonnen aan de Bundesliga. "Het is natuurlijk niet gemakkelijk als de spelers niet beschikbaar zijn. Maar we moeten er het beste van maken. We houden ons aan alle reglementen. De nationale spelers moeten vandaag en morgen getest worden ën sluiten daarna aan bij de selectie", aldus de Nederlandse coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen