Gravenberch, Bakker en Dest bij laatste 20 Golden Boy

15 oktober 2020, 13:10

Mitchel Bakker, Sergino Dest en Ryan Gravenberch staan op de eervolle nominatie voor de Golden Boy Award 2020. Het Nederlandse trio heeft de volgende schifting overleefd en behoort tot de laatste twintig kanshebbers. Op die lijst lijken Erling Haaland, Ansu Fati en Eduardo Camavinga overigens de grootste kanshebbers voor de award.

Myron Boadu (AZ), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Mohamed Ihattaren (PSV) en Joshua Zirkzee (Bayern München) hebben de schifting vanuit de laatste zestig kandidaten niet overleefd, evenals Ajax-aanwinst Mohammed Kudus. Jayden Braaf (Manchester City) viel in een eerder stadium al af voor de Golden Boy-award, die in 2018 door Matthijs de Ligt werd gewonnen. Rafael van der Vaart won eerder als Nederlander de prijs in 2003, toen de prijs voor het eerst werd uitgereikt.

Afgelopen seizoen werd de prijs binnengehaald door Atlético Madrid-aanvaller João Félix. Ook Alphonso Davies (Bayern München), Mason Greenwood (Manchester United) en Jadon Sancho (Borussia Dortmund) maken vermoedelijk meer kans dan de overgebleven Nederlandse talenten, waarvan Dest uiteraard ook als Amerikaan kan worden aangemerkt.

Laatste twintig kanshebbers:

Mitchell Bakker

Eduardo Camavinga

Jonathan David

Alphonso Davies

Sergino Dest

Fabio Silva

Ansu Fati

Phil Foden

Ryan Gravenberch

Mason Greenwood

Erling Haaland

Callum Hudson-Odoi

Dejan Kulusevski

Rodrygo

Bukay Saka

Jadon Sancho

Dominik Szoboszlai

Sandro Tonali

Ferran Torres

Vinícius jr. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen