Corona treft ook FC Groningen: vier besmettingen rond A-selectie

15 oktober 2020, 12:37

Bij FC Groningen is een (kleine) corona-uitbraak ontstaan. Het gaat om keeper Jan de Boer, assistent-trainer Adrie Poldervaart (foto), hoofd performance Wouter Frencken en clubarts Reinoud Brouwer. Het viertal zit in thuis-quarantaine, maar heeft weliswaar geen corona-gerelateerde krachten. Dat kwam naar buiten tijdens een preventieve extra test.

Dat heeft de club bekend gemaakt. De eerste selectie had een aantal vrije dagen vanwege de interlandperiode, waardoor de club preventief een extra test-ronde deed. Daaruit kwamen deze vier besmettingen woensdag naar buiten en kon er actie worden ondernomen FC Groningen. Vrijdag staat er een nieuwe testronde op de rol, de uitslag daarvan wordt zaterdag verwacht. Komend weekend spelen de Noorderlingen tegen FC Utrecht in eigen huis.

Lees ook: Van Eijck kritisch op het coronabeleid van de KNVB

Het is zeker niet de eerste club waar het coronavirus heeft toegeslagen. Eerder was er bij RKC Waalwijk een corona-uitbraak, waardoor er een streep ging door het treffen met PEC Zwolle. In de Eerste Divisie heeft NAC Breda heel veel problemen om het virus onder controle te krijgen: daar was al meermaals een uitbraak. Ook bij onder andere AZ, Feyenoord, Vitesse, Ajax en nog tal van andere clubs kampten spelers met het coronavirus.

Vooralsnog staat het duel met FC Utrecht niet op de tocht voor FC Groningen. De richtlijnen vanuit de KNVB is dat er liefst dertien spelers besmet moeten zijn, alvorens een duel gecanceld kan worden. Bij RKC Waalwijk is echter aangetoond dat het ook met minder besmette spelers aan de hand kan zijn, mits er een gevaar is voor de uit- of thuisploeg. Daardoor zullen de testresultaten bij FC Groningen nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen