Spajic deels tevreden na debuut: "Grootste vorm is er nog niet"

Spajic deels tevreden na debuut: "Grootste vorm is er nog niet"

15 oktober 2020 – Uros Spajic kende een uitstekend debuut bij Feyenoord voor de interlandperiode tegen Willem II. De Servische verdediger oogde rustig en betrouwbaar in Tilburg en was zelf ook content met zijn optreden, maar blijft ook kritisch op zijn eigen spel. "De grootste vorm is er nog niet, maar het blijft ook gewoon voetbal, hè. Het was ook pas het begin."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over zijn eerste minuten in dienst van Feyenoord. "Ik heb inmiddels veel ervaring en grote wedstrijden gespeeld", aldus de elfvoudig international van Servië over het waarom hij zo rustig oogde. Het was zijn eerste optreden in dienst van Feyenoord, waar hij terechtkwam door een blessure. Daardoor mocht hij namelijk tijdelijk vertrekken bij FK Krasnodar.

"Dat verraste me, omdat ik daar één van de aanvoerders. Zonder die operatie was ik misschien nooit bij Feyenoord terechtgekomen. Zo zie je hoe verrassend het leven kan lopen", stelt Spajic, die in de loop der jaren rustiger is geworden en zichzelf geen Servische slager vindt. "Wie de kaartenaantallen in mijn loopbaan bekijkt, weet dat het inmiddels wel meevalt."

Ook gaat hij in op zijn band met landgenoot en Ajacied Dusan Tadic met wie hij het goed kan vinden. "Tadic is mijn vriend, maar niet als we elkaar tegenkomen in januari bij Ajax - Feyenoord. Op het veld is dat anders", waarschuwt hij zijn collega alvast. "Ik weet dat de rivaliteit ongeveer hetzelfde is als tussen Partizan en Rode Ster Belgrado."

gerelateerd