Van der Zee baalt van felle kritiek op besluit over vrouwenvoetbal

15 oktober 2020, 08:53   Bijgewerkt: 15 oktober 2020, 09:00

De Eredivisie Vrouwen kwam woensdag in opspraak nadat was besloten dat de dames in tegenstelling tot de heren níet mochten spelen tijdens de nieuwe coronatijd. Die beslissing werd al snel teruggedraaid, toch zorgt het voor verbazing. Waarom is het vrouwenvoetbal ondergebracht in de amateurtak van de voetbalbond? Volgens Jan Dirk van der Zee, verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal, was er sprake van een misverstand en had het niks te maken met de KNVB dat er niet gespeeld mocht worden.

"Het besluit van de regering had niets te maken met de positie van het vrouwenvoetbal binnen de bond", reageert hij tegenover De Telegraaf. "Dat de tak juridisch en technisch gezien onderdeel is van het amateurvoetbal is een theoretisch feitje. Het had voor de beslissing van het kabinet niet uitgemaakt als het anders was georganiseerd." Na het besluit om de Eredivisie Vrouwen stil te leggen, gaf de KNVB wel aan te blijven vechten voor hun rechten, te meer omdat net als bij de mannen de Champions League van start gaat op korte termijn.

Van der Zee baalt van het proces. "Ik word ook een beetje moe van die kritiek. De regering maakte simpelweg een uitzondering voor de Ere- en Eerste Divisie. Die competities hadden het beter voor elkaar qua coronatesten en bubbels. Ook denk ik dat men keek naar het belang en de impact van de verschillende competities", stelt Van der Zee.

Lees ookOpsteker vrouwenvoetbal: Eredivisie mag toch doorgaan

Het besluit van de regering heeft daar in het voetbal weliswaar een einde aan gemaakt, maar zal veel andere sporten tegen de borst stuiten. Aan het mannenvoetbal hangen grote financiële consequenties in vergelijking tot bijvoorbeeld het basketbal, maar dat geldt voor de vrouwen in mindere mate. Omdat nu de mannen en vrouwen mogen blijven sporten, is voor veel sporten de vraag waarom het voetbal een uitzonderingspositie geniet in de top.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen