Mancini verrast door 5-3-2 en looft optreden De Jong

15 oktober 2020, 07:43

Roberto Mancini was verrast door de speelwijze van het Nederlands elftal woensdagavond. De bondscoach van Italië had niet verwacht dat Oranje met vijf verdedigers voor de dag zou komen in Bergamo. Verder had de coach ook grote complimenten over voor Frenkie de Jong, die hij als absolute uitblinker aanwees bij het Nations League-duel.

"Het is de eerste keer dat ze in een ander systeem speelden, dus het kwam als een verrassing", erkende Mancini over de 5-3-2 die Frank de Boer uit de hoge hoed had getoverd. "Nederland staat bekend met aanvallend en dominant voetbal, meestal niet met vijf verdedigers achterin. We waren zeker verrast en hadden het lastig met hun speelwijze. Ze warenk denk ik geschrokken van onze goede wedstrijd in Amsterdam."

Ondanks de aanpassing van Oranje, vond Mancini dat zijn elftal wel de overhand had. "Het was een goede wedstrijd en een hevige strijd. En ondanks het systeem van Nederland kregen wij de grootste kansen in de wedstrijd." Bovendien was het resultaat (1-1) in het voordeel van Italië, dat plaatsing in eigen hand heeft. "Ik denk dat we ons kwalificeren voor de finaleronde."

Optreden Frenkie de Jong

Verder werd Mancini gevraagd naar het optreden van FC Barcelona-middenvelder De Jong. "Wat een geweldige middenvelder is dat", kwam hij bijna superlatieven tekort. "Een van de allerbeste van dit moment. Natuurlijk geniet ik daar als liefhebber van", zei Mancini. "Maar ondanks zijn goede spel hadden we denk ik toch moeten winnen."

Lees ookUitblinker De Jong tevreden: "Maar zaten niet in een dip"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen