De Boer nam risico: "Kritieken zouden niet mals zijn"

De Boer nam risico: "Kritieken zouden niet mals zijn"

14 oktober 2020 – Na twee beroerde optredens onder Frank de Boer heeft de nieuwe bondscoach woensdagavond eindelijk met de kritiek afgerekend door met 1-1 gelijk te spelen tegen Italië. Dat gebeurde op verrassende wijze, namelijk door met vijf verdedigers te spelen. De bondscoach beseft dat het een opmerkelijke keuze was."Ik bekijk het rationeel: wat geeft de tegenstander mij en wat kan ik daartegenover stellen?", sprak De Boer na het duel tegen de NOS over zijn keuze. "We speelden met vijf man achterin zodat er niet continu achter die Italianen aan moet worden gerend door jongens die daar niet geschikt voor zijn. Ik vond dat wij het betere van het spel hadden, zeg maar zestig tegen veertig procent. We zijn er vanuit onze eigen kwaliteit gekomen."

De Boer zei dat hij niet bang was voor de kritiek als het mis was gegaan, maar hij besefte wel dat de druk op hem was toegenomen bij een slecht optreden. "De kritieken zouden niet mals zijn geweest. Maar in de training heb ik gezien hoe de spelers als jonge hyena's achter hun prooi aangingen. Toen heb ik ze verteld: als we dit in de wedstrijd laten zien, moet het geen probleem worden."

De coach is dan ook blij dat het team weer wat kleur op de wangen heeft gekregen. "Natuurlijk maakt het verschil en het geeft ook een bepaalde rust. Maar toch ben ik met het resultaat niet tevreden, want we willen eerste worden in de poule. Nu moeten we ervoor zorgen dat we de laatste twee wedstrijden winnen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020