Eredivisie Vrouwen baalt: "Dit is ruk in hoofdletters"

14 oktober 2020, 21:55   Bijgewerkt: 14 oktober 2020, 22:11

De teleurstelling is enorm in de Eredivisie voor vrouwen. In tegenstelling tot de mannen mogen de vrouwen niet verder nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt. De komende vier weken zal de Eredivisie Vrouwen stilliggen en dat doet pijn bij de speelsters en de betrokkenen.

"Dit is een grote teleurstelling", zegt Daphne Koster, voormalig aanvoerder van de Oranjevrouwen, tegen NU.nl. Zij is nu werkzaam als manager vrouwenvoetbal bij Ajax. "Ik snap heel goed dat we nu alles op alles moeten zetten om het coronavirus in te dammen. Maar ik begrijp niet dat daarin door de overheid onderscheid wordt gemaakt tussen het mannen- en vrouwenvoetbal."

"Het vrouwenvoetbal is ook een branche die topsporters huisvest. Deze besluitvorming lijkt een terugval in oude denkwijzen, we worden op deze manier onder 'amateursport' gecategoriseerd en dat is niet terecht. Wij kunnen de situatie van de mannen in z'n geheel kopiëren", laat zij weten. Koster krijgt bijval van Jessica Roosenburg, voorzitter vrouwenvoetbal bij sc Heerenveen.

Zij weet dat het vrouwenvoetbal in Nederland tot de amateursport wordt geschaard. "Daar betalen we nu een hoge prijs voor", baalt Roosenburg bij RTL Nieuws. "Als ik me als voetbalfan en feminist uitdruk is het is echt ruk in hoofdletters. We werken jarenlang keihard om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te krijgen en dan gebeurt er dit. De vrouwen in ons team trainen net zo hard als de mannen. Waarom mogen zij wel door blijven voetballen en wij niet?"

Lees ook: Vrouwen PSV niet blij met besluit: "Dit gaat over gelijkheid"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen