De Boer: "Hiermee hebben we met 3-0 van Portugal gewonnen"

14 oktober 2020, 21:05

Het was voor Frank de Boer geen lastige keuze om voor vijf verdedigers te kiezen in de wedstrijd tegen Italië. Hij denkt dat het beter is om meer defensieve zekerheid in te bouwen en bovendien gevaarlijk te worden in de counter. Dat zei hij voor de wedstrijd tegen de NOS.

"In dit systeem hebben we met 3-0 van Portugal gewonnen. Ja, dat is lang geleden", zei De Boer, die nog wacht op zijn eerste zege als bondscoach. Eerder verloor Oranje met 0-1 van Italië. "We kunnen het nu wel hetzelfde doen, maar we hebben gezien dat dat niet werkt. Italië staat constant met vijf man voorin en we willen koppeltjes hebben. Vorige maand stonden onze middenvelders Frenkie de Jong en Donny van de Beek vaak in niemandsland. We moeten zorgen dat we in de duels komen en daar gaan we met dit systeem voor zorgen."

Opmerkelijk was verder dat de keuze niet viel op Steven Berghuis die in goede vorm is, maar op Luuk de Jong. "Je moet een aanspeelpunt hebben. Luuk is gepokt en gemazeld tegen verdedigers als Chiellini en Bonucci. Ik had Berghuis ook graag willen opstellen omdat hij een bepaalde vorm heeft, maar deze wedstrijd vraagt iets anders. Ik denk dat we Italië op deze manier het beste kunnen bestrijden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen