Vrouwen PSV niet blij met besluit: "Dit gaat over gelijkheid"

14 oktober 2020, 20:43

In tegenstelling tot de Eredivisie voor mannen staat de Eredivisie voor vrouwen voorlopig stil door de nieuwe coronamaatregelen. De competitie zal de komende vier weken stilliggen en dat is een hard gelag. Dat vindt ook Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal van PSV.

Het vrouwenvoetbal valt in Nederland nog niet onder het betaalde voetbal en heeft zodoende dan ook voorkeurspositie. Dat de KNVB het wel als profsport ziet, maakt het enigszins verrassend dat de competitie stilligt. "Ik had dit niet verwacht", reageert Doreleijers bij het Eindhovens Dagblad. "Ik kan het wel in perspectief zien, maar had gehoopt dat we als vrouwenvoetbal iets verder waren. Dit gaat ook over gelijkheid. Het verloop van onze competitie krijgt zo een dip en dit heeft ook gevolgen voor de voorbereiding op de Champions League."

Dat is inderdaad een vervelend punt voor PSV, dat in december debuteert in het toernooi. Nu de ploeg vier weken lang geen competitie heeft en niet goed kan trainen, moet het terugvallen op trainen in groepen van vier spelers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen