De Boer kiest tegen Italië voor vijf verdedigers, geen Berghuis

14 oktober 2020, 19:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ook in de derde interland onder Frank de Boer heeft de bondscoach van Oranje verrassing in petto. De keuzeheer kiest ditmaal voor een vijfmansachterhoede, wat hij tegen Mexico en Bosnië niet deed. Nathan Aké versterkt de defensie zodoende, terwijl ook Hans Hateboer een basisplaats heeft. Op het middenveld staat Donny van de Beek in plaats van de geschorste Marten de Roon.

Opmerkelijk is verder dan Luuk de Jong zijn basisplaats heeft behouden. Omdat Memphis Depay terug is van een schorsing, moet Quincy Promes plaatsmaken. Ook voor Steven Berghuis, die in de voorgaande twee duels uitblonk, is geen plaats. Op het middenveld staan Frenkie de Jong, Georgina Wijnaldum en Donny van de Beek. Hij vervangt De Roon. Achterin moet Denzel Dumfries plaatsmaken voor Hans Hateboer, die bij Atalanta veel ervaring heeft opgedaan als speler op de flank. Nathan Aké vormt samen met Virgil van Dijk en Stefan de Vrij het centrum van de defensie.

De Nations League-wedstrijd begint om 20.45 uur. Nederland wil revanche voor de eerdere 0-1 nederlaag tegen de Italianen. Bovendien is het zoeken naar de eerste zege onder De Boer. Hij verloor zijn eerste interland van Mexico en speelde vervolgens gelijk tegen Bosnië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen