Teixeira maakt indruk bij Feyenoord: "Ik moet consistent zijn"

14 oktober 2020, 16:46

In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode liet João Carlos Teixeira zich zien bij Feyenoord door tegen Willem II (4-1) twee assists te geven. De aanvallende middenvelder heeft zijn draai gevonden en voelt zich thuis in Rotterdam.

De 27-jarige middenvelder kwam in de zomer over van Vitoría Guimarães en voelt zich goed in Nederland. Dat komt onder meer door speelwijze van de teams. "Zelfs de teams onderaan de ranglijst willen voetballen", zegt de middenvelder tegen RTV Rijnmond. De afgelopen vier jaar kwam hij uit voor clubs in Portugal. "In Portugal zijn er veel teams die met veel spelers tegelijk terugzakken, dat maakt het er niet altijd leuker op. Maar hier is elke ploeg op zoek naar goals en vallen er ook veel. Voor een spelers zoals mij is dat heel fijn voetballen."

Tegen Willem II stond de middenvelder in de basis en liet hij zich zien. Het gaat volgens hem echter te ver om te stellen dat hij nu een vaste basiskracht is.  "Je kan nooit zeker zijn over je plek, ik moet gewoon wekelijks presteren en consistent zijn. Dat is nu het belangrijkste", legt de middenvelder uit. De koploper speelt aanstaande zondag tegen Sparta. Dat gebeurt helaas in een lege Kuip, weet Teixeira. "Je mist het gezang, het geschreeuw... dat geeft energie en adrenaline. Dat maakt toch wel een groot verschil. Maar het zijn nu eenmaal de regels en gezien alles wat er gebeurt moeten we het accepteren en samen tegen het virus vechten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen