KNVB brengt in Bergamo eerbetoon aan coronaslachtoffers

14 oktober 2020, 15:51

Bondsvoorzitter Just Spee en secretaris-generaal Gijs de Jong hebben woensdag namens de KNVB bij een bijeenkomst in Bergamo een eerbetoon gebracht aan de slachtoffers van de eerste coronagolf en de zorgmedewerkers die in de Italiaanse stad aan de frontlinie werkten. Zij legden een bloemenkrans op het Cimitero Monumentale di Bergamo.

Dat gebeurde in aanloop naar de Nations League-wedstrijd tussen Italië en Nederland, die woensdagavond in het zwaar getroffen Bergamo wordt gespeeld. De burgemeester van Bergamo, een delegatie van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) en een delegatie van Atalanta Bergamo waren ook aanwezig bij de bijeenkomst. "Ook in Nederland hebben we enorm veel te danken aan onze zorgmedewerkers. We moeten als land de besmettingscijfers omlaag zien te krijgen al is het alleen al om onze verpleegkundigen, artsen en andere cruciale beroepen te ontzien", reageert bondsvoorzitter Just Spee via de KNVB-kanalen.

Bij de wedstrijd tussen Italië en Nederland zullen woensdagavond 243 burgemeesters uit de getroffen regio aanwezig zijn. Ook zorgmedewerkers zullen plaatsnemen op de tribunes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen