KNVB prijst samenwerking tussen NAC Breda en SC Cambuur

14 oktober 2020, 13:22   Bijgewerkt: 14 oktober 2020, 13:36

Om NAC Breda de kans te geven om zich op een normale manier te kunnen voorbereiden op de topper tegen SC Cambuur, werd vandaag de wedstrijd verplaatst naar volgende week dinsdag. De Bredanaars zitten al sinds 8 oktober in thuisquarantaine en weten nog altijd niet wanneer zij de training kunnen hervatten. Dat het overleg tussen de clubs en KNVB een oplossing opleverde, stemt manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen tevreden.

"Aan het begin van dit seizoen hebben we als KNVB gezegd dat het een grillig seizoen zou worden. De enige manier om dit jaar door te komen is samenwerken en flexibel zijn", zegt Bluyssen tegenover BN De Stem. "Wij merken dat er tussen Breda en Leeuwarden echt goed wordt samengewerkt. Vandaag (woensdag) is NAC opnieuw getest, vanavond of morgen pas volgen de uitslagen. Terwijl de spelers vanaf vorige week donderdag niet hebben kunnen trainen."

Mattijs Manders, directeur van NAC Breda, liet eerder op de woensdag al weten dat het overleg met SC Cambuur voorspoedig verliep. 'Op dit moment vindt er intensief overleg plaats met SC Cambuur. Fijn dat er bij hun management en staf veel begrip is voor de situatie en dat het besef er is dat COVID-19 ons allemaal kan overkomen', stuurde hij via Twitter de wereld in, vlak voordat de clubs bekendmaakten dat de wedstrijd van vrijdag naar volgende week dinsdag is verzet.

Dat NAC Breda niet in normale condities kon toewerken naar de wedstrijd, was voor de partijen aanleiding om het duel te verzetten. "Met maximaal één of zelfs helemaal geen groepstraining, is het fysiologisch niet verantwoord om te spelen. Dan kan de wedstrijd vrijdag sowieso niet doorgaan", aldus Bluyssen. "Als topsporter kan je niet acht dagen niet trainen en dan een wedstrijd voetballen. Omdat de quarantaine tot maximaal zondag duurt, hebben we het duel uitgesteld tot dinsdag. Zo kan NAC in het uiterste geval op zondag en maandag trainen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen