KNVB vandaag met ministerie in gesprek over bekertoernooi

14 oktober 2020, 11:23

De KNVB gaat woensdag in overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen voor het bekertoernooi. Dat meldt een woordvoerder van de voetbalbond aan het ANP. Het is op dit moment nog onduidelijk of amateurclubs over twee weken in actie mogen komen in de KNVB Beker.

Om de nieuwe coronagolf in te dammen, kondigde premier Mark Rutte dinsdagavond nieuwe, strengere maatregelen aan. In de Eredivisie en Eerste Divisie wordt doorgevoetbald, maar het amateurvoetbal is voorlopig stilgelegd. Dinsdag werd nog geen duidelijkheid verschaft over de gevolgen van de nieuwe maatregelen voor de KNVB Beker, waarin prof- en amateurclubs actief zijn. In de eerste bekerronde, die op 26, 27 en 28 oktober wordt gespeeld, komen 26 amateurteams in actie.

Bij monde van directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee liet de KNVB dinsdag na de persconferentie van Rutte nog weten ervan uit te gaan dat het bekervoetbal doorgaat. "Het is een betaald voetbaltoernooi, dus dan zou je mogen veronderstellen dat ook de amateurclubs mogen voetballen. De vraag is wel of dat praktisch kan. Zijn ze fit genoeg om te spelen? Moeten ze getest worden? Dat zijn allemaal vragen die wij de komende dagen willen beantwoorden", zei hij tegen de NOS.

Lees ookAmateurs in onzekerheid: "Schuif de eerste bekerronde vooruit"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen