Amateurs in onzekerheid: "Schuif de eerste bekerronde vooruit"

14 oktober 2020, 10:26

Het is vooralsnog onduidelijk wat de gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen voor de KNVB Beker zijn. Het amateurvoetbal ligt voorlopig stil, maar over twee weken staat de eerste bekerronde op de planning. Bij TEC, dat het eind deze maand zou moeten opnemen tegen FC Groningen, hoopt men dat het bekervoetbal wordt uitgesteld.

"We hebben al twee weken niet gespeeld en getraind omdat het coronavirus heeft huisgehouden in onze selectie. We stonden maandag met elf man op de training en zijn ook stafleden getroffen door het virus. Herstelde spelers blijken conditioneel problemen te ondervinden", begint voorzitter Johan Verweij tegenover De Telegraaf. "Moeten we spelen tegen FC Groningen dan hebben we een maand weinig tot niets gedaan. Een bekerronde tegen een Eredivisie-club is het hoogtepunt in onze 40-jarige historie, maar op deze manier een pijnlijke ervaring."

Deelname aan het bekertoernooi is voor amateurs vaak lucratief, maar in deze tijden is alles anders. "Stel dat FC Groningen Arjen Robben meeneemt? Hoe gaan we de kinderen op de parkeerplaats bij hem weghouden? Dat zijn bijvoorbeeld extra beveiligingskosten die je moet maken, zonder dat je er iets voor terugziet. Geen publiek? Ik heb me door andere amateurclubs laten informeren dat bekerwedstrijden tegen profclubs mét publiek 75.000 tot 100.000 euro extra in het laatje kan brengen. Schuif de eerste bekerronde een week of zes vooruit", stelt Verweij voor.

De voorzitter van TEC denkt niet dat het kabinet een uitzondering voor amateurs zal maken. Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee hoopt daar nog wel op. "Het is een betaald voetbaltoernooi, dus dan zou je mogen veronderstellen dat ook de amateurclubs mogen voetballen. De vraag is wel of dat praktisch kan. Zijn ze fit genoeg om te spelen? Moeten ze getest worden? Dat zijn allemaal vragen die wij de komende dagen willen beantwoorden", zei hij dinsdag tegen de NOS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen