Neymar scoort hattrick en is Ronaldo voorbij op topscorerslijst

14 oktober 2020, 08:03   Bijgewerkt: 14 oktober 2020, 11:22

Neymar hoeft alleen nog maar Pelé voor zich dulden op de Braziliaanse topscorerslijst. De 28-jarige aanvaller scoorde in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) een hattrick tegen Peru en heeft nu meer doelpunten gemaakt voor de Seleção dan Ronaldo. Mede door de bijdrage van Neymar won Brazilië met 2-4. Ook Argentinië maakte geen fout in de WK-kwalifactie en versloeg Bolivia met 1-2.

Peru - Brazilië 2-4

Neymar maakte in en tegen Peru twee van zijn drie doelpunten vanaf de strafschopstip. De eerste schoot hij na een klein halfuur binnen. Daarmee trok hij de stand gelijk nadat André Carrillo vroeg in de wedstrijd de score had geopend. Nadat oud-Feyenoorder Renato Tapia na een uur Peru wederom op voorsprong zette, trokken de Brazilianen alsnog de wedstrijd naar zich toe.

Eerst maakte Richarlison er 2-2 van, vervolgens schoot Neymar de Brazilianen vanaf elf meter op voorsprong. Met zijn tweede doelpunt passeerde hij Ronaldo op de topscorerslijst aller tijden van Brazilië. Neymar moet nu alleen nog maar de legendarische Pelé boven zich dulden. Vlak voor tijd completeerde de Paris Saint-Germain-ster zijn hattrick, waardoor hij nog maar dertien goals verwijderd is van het record van Pelé.

Bolivia - Argentinië 1-2

Net als Brazilië maakte Argentinië ook in de tweede WK-kwalificatiewedstrijd geen fout. In het hooggelegen La Paz, op 3600 meter hoogte, kwamen de Argentijnen halverwege de eerste helft nog wel op achterstand via Marcelo Moreno. Door doelpunten van Lautaro Martínez en Joaquín Correa ging de zege alsnog naar Argentinië. Lionel Messi deed negentig minuten bij de bezoekers, maar was niet direct betrokken bij een van de doelpunten.